Johan Klingstam

Corrective Holistic Exercise Kinesiology

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Referenser:

Här visas några referenser direkt från några av mina kunder. Om du har en rerferens som du vill ha med här på sidan är det bara att kontakta mig via kontaktformuläret.

/mvh Johan

KalisL.png

återhämtning på djupet

Som basketproffs i Italien och Svensk landslagsspelare så vet jag vikten av återhämtning både fysiskt och mentalt, det är därför viktigt för mig att hitta någon som förstår elitidrottarens liv och kropp. Under perioder då jag är i Sverige uppsöker jag Johan för att få hjälp av muskelåterhämtning i form av idrottsmassage. Vikten av att få tid med kort varsel har spelat stor roll. Jag kan varmt rekommendera Johan på grund av hans individuella bemötande, samt höga kompetens inom Idrottsmedicin.

/Kalis L, Svensk Damlandslagsspelare i Basket

jacob-nilsson-1-liten.jpg

Snabbt & proffsigt

Jag letade efter en duktig sjukgymnast när jag som 17-18 årig började få lite problem med kroppen och då hittade jag Johan. Jag tog kontakt och var väldigt nöjd under de åren vi arbetade tillsammans. Vi jobbade både med idrottsmassage, och rehabträning för diverse skador.

Det var många saker som var bra men kanske framförallt förmågan att förklara problemen på ett lätt sätt, så att jag med lite kunskap kunde förstå vad som var fel och då var det lättare att fixa det.  Men även saker som kort väntetid och olika behandlingar för olika problem var positivt för mig. En helhetssyn på kroppen helt enkelt!

/Jacob Nilsson, professionell badmintonspelare

antonlindstrom.jpg

ett steg djupare

Min allra första kontakt med Johan ägde rum under en sommar för flertalet år sedan, jag hade nyss kommit hem från en tuff säsong i USA med flertalet skavanker och skadekänningar i kroppen som jag kände att jag behövde få hjälp med.

Under min tid som hockeyspelare så har jag träffat flertalet olika kiropraktorer, terapeuter, massörer, sjukgymnaster m.m., eftersom skador tyvärr är en del utav idrotten och kroppen får mycket stryk. Därför är det viktigt för mig att behandlingarna jag får verkligen ger mig möjligheten till att bli smärtfri och funktionell så snabbt som möjligt.

Direkt på min första behandling så märkte jag att Johan var en lyhörd och extremt skicklig terapeut som är väldigt kunnig. Anledningen till att Johan får en så bra effekt på sina behandlingar är hans sett att se på kroppen; det vill säga att han behandlar inte bara området där besväret befinner sig utan han tar redan på vad som kan orsaka det och behandlar därefter.

Som jag nämnde ovan så har jag träffat flertalet personer inom denna branschen under mina år och jag är väldigt selektiv när det handlar om vilka personer som jag tar hjälp utav, och Johan är en utav dessa personerna. Inte nog med att Johan är extremt duktig på sitt jobb, han är även en väldigt sympatisk människa som jag litar på. 

Så om ni har besvär, oavsett om det handlar om en idrottsskada eller ett ryggskott så är Johan verkligen en person som du bör höra av dig till om du vill få professionell hjälp . 

Du kommer inte ångra dig efter, det kan jag lova.

/Anton Lindström, hockeyproffs

wilma_barcelona.jpg

Snabb återgång till simhoppningen

Jag sökte Johan första gången när jag hade problem med ryggen, min tränare rekommenderade mig att söka hjälp av en kiropraktiker/fysio så var det min pappa som hittade Johans namn på internet. Johan kändes snabbt väldigt kunnig och professionell och det var lätt att förstå min skada när han berättade. Behandlingen fungerade oerhört bra och snabbt och rehabprogrammet var suveränt. Tydligt och bra. Jag har inte känt av min ryggskada sen dess. 

Jag kom tillbaka till Johan några år senare när jag skadat axeln. Då blev jag skickad till klubbens egna sjukgymnast först på behandling som inte fungerade alls. Och sjukgymnasten kändes inte alls lika duktig som Johan så jag hade aldrig samma tillit för honom. Jag kontaktade därför Johan som på ett mycket personligare och mer professionellt sätt kollade på skadan. Jag hade haft problem med axeln i några månader och gått på behandlingar som inte gjorde någon skillnad alls och Johan löste sedan allting på 4 behandlingar. Även här ett lätt och tydligt rehabprogram som fungerade superbra. Jag var tillbaka med simhoppet snabbt efter mina behandlingar och jag har aldrig känt av min skada sen dess. 

Jag har rekommenderat Johan till många som jag tränat simhopp med genom åren och jag fortsätter med det. Han är den enda multikompetenta person som jag har så mycket tillit till och jag är säker på att han löser det mesta. Han är kunnig, tydlig och väldigt närvarande. 

/Wilma Stålarm, simhopp

jesperH.jpg

Hjälp med skador inom Pingisen

Jag sökte Johan på i.m.c eftersom jag som professionell bordtennisspelare hade skador under en längre tid som jag inte lyckades få bukt med på vanlig väg. Det var på rekommendation när jag hade smärta från en axel och höft som jag träffade Johan på Idrottsmedicinskt Center.

Johan har alltid undersökt problemen från olika vinklar och alltid utgått från helheten. Det är stor skillnad mot vanliga sjukgymnaster som oftast fokuserar mest runt skadan. Johan kollar alltid hela kroppen, från fot till nacke, och behandlar således inte bara symptomen. Det har hjälpt mig att bli skadefri, inte bara för stunden utan även på lång sikt. Naturligtvis i kombination med övningsprogram som Johan lagt upp.

Jag har träffat många sjukgymnaster och behandlare under min karriär. Det som skiljer Johan är kan låta klyschigt, men det är att han ser helheten och jobbar mycket bredare. Ta en knäsmärta t.ex. När jag sökte i vanliga vården, så var det samma visa varje gång. Man behandlar generellt, eller lokalt med samma förlegade metoder som man gjort i 40 år. Johan däremot kunde snabbt se att problemet inte ens hade uppkommit i knät till att börja med. Däremot fanns tydliga svagheter i höft och bäckenet, som bidrog till sned- och överbelastning i knät. Och då lade vi fokus på höften, samtidigt som Johan även behandlade knät sekundärt för symptomlindring..

Johans multikompetens inom idrottsmedicin, kiropraktik, idrottsmassage, stötvågsbehandling och spetskompetenns inom avancerad funktionell träning är det som jag upplevt gett de snabba och bestående resultaten.

Jag rekommenderar gärna Johan. Anledningen till att han har så stor träffsäkerhet i vilken metod/behandlingssätt som lämpar sig bäst i varje given situation är förmodligen att han har ett brinnande intresse för hur kroppen fungerar, och vill lära sig nytt hela tiden. Det har gjort att han genom åren byggt på en stor mängd kunskap som dagligen kan omsättas praktiskt i mötet med oss idrottare. Därför rekommenderar jag Johan till alla jag känner, inte bara pingisspelare.

/Jesper Hedlund, fd heltidsproffs inom pingis

erikaltenstram.jpg

Professionell Stöttning

Jag sökte hjälp hos Johan första gången för mina problem med nacken. Efter en noggrann analys fick jag ett träningsprogram som "pricksköt" precis det som jag behövde stärka upp. Jag blev av med mina nackbesvär och fick dessutom en förståelse för hur jag kan tänka för att ta nästa steg i min träning. 

Johan är mycket noggrann och professionell i sitt sätt att arbeta vilket gör hans metod unik. Idag finns många alternativ att söka hjälp hos men jag skulle säga att det som gör att Johan utmärker sig är hans sätt att involvera inte bara träning utan faktorer som, kost, livsstil och "mindset" vilket gör att han inte bara botar symptomet utan verkligen går till roten med problemet. 

Kan varmt rekommendera dig att ta kontakt med Johan ifall du vill ha stöttning från någon som har både djup och bred kunskap inom idrottsmedicin, behandling, kost, träning och livsstil. Jag skickar de flesta av mina klienter med svårläkta skador till Johan.

/Erik Altenstam
Ellittränare, personlig tränare, friskvårdskonsult
Origo Träning och Hälsa
www.origotraning.se

johalaj.png

Hjälp på många nivåer

Jag kontaktade Johan på grund av att han var en av få CHEK-utbildade i Sverige, som sticker ut ifrån den vanliga vården genom att se kroppen som en helhet och att alltid gå till grundorsaken till problemet. Johan sätter alltid individen i fokus och förstår att det finns fler vägar att ta för att att uppnå god hälsa, dvs att han jämfört med vanliga vården inte har ser svart eller vitt på ett problem. 

Jag kom till Johan med en smärta i höger stortå vilket han inte la så mycket uppmärksamhet på utan började att scanna hela min hållning och zooma ut ifrån var problemet satt. Detta bidrog till att jag fick hjälp med att ta i tu med fler av mina obalanser i kroppen vilket stärkte hela kedjan i kroppen snarare än att enbart fokusera på övningar åt stortån.

Under resan gång har jag inte bara lärt mig en hel del om hur kroppen fungerar utan jag har också vuxit enormt som person. Tack vare sin erfarenhet, genuint intresse att hjälpa andra, och att han alltid ser flera steg före än själv så har han varit ett otroligt bollplank att bolla idéer med. 

Jag rekommenderar Johan starkt eftersom jag vet att om ni kommer dit med ett öppet sinne för hur du kan förbättra dig så kommer han att kunna hjälpa dig att få hållbara resultat på alla plan. Var därför inte förvånad om han börjar prata hur din magsmältning fungerar om du kommer ditt med ont i ryggen, du kommer att kunna bli frisk ifrån insidan ut om du litar på processen och ger honom en chans att få lära känna dig ordentligt. Idag förstår jag bättre hur min egen kropp svarar på all form av stress tack vare Johan guidning under resan gång. 

I all äran, är jag otroligt glad över att ha fått lära känna och idag få kalla Johan min mentor!

/ Johan Laj
CHEK Holistic Life Coach, Korrektiv tränare, Massör
www.johanlaj.com

Ana_L.jpg

Dansen behöver konstant underhåll

Jag sökte mig först till Johan för hans kunskap inom CHEK-systemet av corrective exercise och holistisk hälsa. Jag är professionell dansare och har bott i USA i många år och jobbat med CHEK Practitioners. När jag flyttade hem till Sverige igen behövde jag någon som jobbade med samma helhetsyn på kroppen, och hittade Johan på nätet.

Att komma till Johan känns tryggt. Jag har aldrig stött på någon som undersöker så djupt och brett som Johan innan han säger vad som behövs. Förutom att undersöka och diagnostisera rörelesystemet så analyserar han sömn, kostvanor, stress, magproblem, andning och även negativa tankemönster som kan ha koppling till dina smärtor.

Dessutom har Johan hög kompetens inom idrottsmedicin, och diverse manuella behandlingar. Det känns som att komma till en kombinerad naturläkare, sjukgymnast, kiropraktor, massör, kostrådgivare och mental tränare. Inget lämnas åt slumpen.

Men Johan kräver också eget engagemang i processen. Du kan bli smärtfri efter några behandlingar, men för att det ska hålla måste du FÖRÄNDRA dig själv och dina vanor.

Jag rekommenderar varmt Johan till alla mina kollegor. Jag bor inte i Skåne, men besöker Johan regelbundet och kommer att fortsätta gå hos honom många år framöver. Jag lär mig alltid något nytt och intressant när jag är hos honom.

/Ana L, professionell dansare

Screenshot_20190303-124725_Instagram.jpg

personlig och professionell

Jag hamnade hos Johan av en slump då jag sökte efter någon som kunde hjälpa mig med min onda nacke. Efter en period av intensiv träning upplevde jag domningar i min högra hand som kom från smärta i nacke och axel. Jag förstod direkt att jag hamnat hos rätt person då Johan verkligen tog sig tid att berätta och förklara så även jag förstod hur saker och ting fungerade.

Djupt imponerad av Johans breda kunskap och engagemang med en underbar fingertoppskänsla i att vara personlig men samtidigt professionell, vilket gör att jag  kommer att anlita Johan i fortsättningen oavsett om det gäller idrottskador eller personlig träning för att få den hjälp jag behöver i att bli den bästa versionen av mig själv.

/Isabelle Hagberg

ellenb.jpg

En krånglande hälsena

Jag kom från början till Johan för att få massage av vaderna då jag hade problem med en hälsena sedan ett tag tillbaka. Han har hjälpt mig med övningar för min hälsena och tejpning med kinesiotejp. Senare har han även gjort en screening över mina styrkor och svagheter och jag har fått program för att träna upp rörlighet och styrka där detta var bristande. 

Jag har fått svart på vitt vad som är mina svagheter och hur jag ska kunna förbättre dessa. Han har även provat Kinesiotejp på min hälsena, något som verkar lite som hokuspokus men som faktiskt fungerat för mig. Tejpen gjorde att rörelser som gjort ont i min vardag, plötsligt inte kändes alls. Med tejpen på kunde jag röra mig helt normalt utan att felbelasta andra kroppsdelar för att jag hade ont. Även i träningen kunde jag göra övningar som tidigare gjort ont. Tejpen hjälper mig att kunna träna på ett bra sätt utan att jag felbelastar pga smärta. Först trodde jag att det kanske skulle vara lätt att köra på för hårt för att jag inte kände något, men tejpen har bara tagit bort den smärta som stör utan att vara farlig. Dessutom sitter tejpen kvar i flera dagar utan att man behöver tejpa om, det gör att den ger effekt även i vardagen och inte bara på träning.

Det som skiljer Johans sätt att jobba från andra är helhetstänket. Ibland har jag upplevt att man inom vården och i idrotten inte tar hänsyn till att olika delar av kroppen påverkar varandra och att problemet inte behöver sitta just där man har ont. Här känns det som om ingenting lämnats åt slumpen. Jag upplever att Johan är väldigt engagerad och intresserad av det han gör. Han har engagerat sig i att hjälpa mig att bli hel och skadefri, men också att utveckla mina styrkor för att bli en bättre höjdhoppare. Han ser till helheten och jag upplever att han lägger stor vikt vid att hitta samband och lösningar istället för att dra förhastade slutsatser.

Absolut, rekommenderar jag Johan! Jag uppskattar verkligen när det är någon som brinner för det han gör och visar ett engagemang för att jag inte bara ska bli hel utan att jag ska bli bättre än jag var tidigare.

/Ellen Björklund, höjdhoppare

Nystart för hela kroppen

Som småbarnsförälder hade tyvärr min träning, hälsa m.m. hamnat lite på undantag. Jag hade även en strulande fot sedan en lång tid tillbaka som jag misstänkte handlade om hälsporre (Plantar Fasciit). Inledningsvis besökte jag min lokala vårdcentral, men det ledde tyvärr inte till någon förbättring. Till slut sökte jag lite på nätet och hittade Johan som arbetar på IMC som jag bara hört gott om.

Johan tog sig verkligen tid till att lyssna igenom bakrunden till mina ”problem” och konstaterade att det var just plantar fasciit det handlade om. Efter ett antal stötsvågsbehandlingar, stretching och övningar så har det blivit kanon. Otroligt att det kan gå så snabbt att bli av med problem som man gått och dragits med under så lång tid.

Johan genomförde även en hållnings- och rörelsescreening, vilket resulterade i ett skräddarsytt träningsprogram som jag nu kör på med. Jag behöver ha en god funktion i mitt kommande jobb som polis. Att lära sig träna rätt och funktionellt upplever jag som enormt värdefullt. Från det att jag tog min inledande kontakt med Johan så hade jag efter bara ca 3-4 veckor genomgått behandlingen för foten och var igång med mitt individuellt anpassade träningsprogram. Vågar inte tänka på hur lång tid det hade tagit inom den allmänna vården.

Om du känner att du har något som krånglar i kroppen så tveka inte att ta kontakt med Johan, särskilt om du vill läka fort. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det tidigare.

/Anders Mohlin

Komplexa ryggbesvär borta

Bokade tid hos Johan pga problem med rygg och nacke som jag haft väldigt länge (cirka 20 år) och ej fått någon hjälp i sjukvården . Efter några få behandlingar var det en väldigt stor skillnad på ryggsmärtan och jag går fortfarande på återbesök ibland då mest for att förebygga problem.

I kombination med ett träningsprogram som Johan har tagit fram för att stärka mina svaga delar på kroppen så är jag nu smärtfri. En av Johans styrka är att han förklarar på ett lättförståeligt sätt varför de känns som de som de gör i kroppen, och hur alla system interagerar.

Johan är den enda jag har att alltid rekommendera till dom som behöver hjälp, pga hans helhetssyn och kunskap om kroppen,  förmåga att lyssna och förklara problem på ett enkelt sätt .

/Torbjörn Ruckman, fd ryttare, numera långdistanslöpare

Hjälp med återkommande fotbollsskador

Jag har sökt till Johan för att jag har fått många skador via fotbollen. Johan har hjälpt mig genom att alltid bli frisk från mina skador. Vilken skada det än har varit så hittar Johan alltid något som hjälper en. Om det har varit stötvågsbehandling eller om det har varit övningar till rehabträning så har Johan svaret.

Jag tycker att Johan är väldigt bra på att hitta vad som är felet och hur man ska rätta till det. Han förklarar mycket bra vad det är som gör att det gör ont och hur du kan göra så det blir bättre. Det är inte bara behandling, utan man måste ta eget ansvar för sin skada.

Jag rekommenderar Johan för att han har hjälpt mig mycket med alla mina olika skador och det känns alltid bättre när man går därifrån. Han vet alltid vad man ska göra för att bli bättre. Dessutom går det oftast att få en tid när man behöver det.

/Nicolai Paradis, fotboll

Kompetens och bredd förkroppsligad!

Jag började hos Johans när jag satsade på golfen, för att få hjälp med mina mångåriga problem med rygg och muskler. Samt få hjälp med att öka min rörlighet. Jag har alltid tränat hårt, vilket gör att kroppen lätt stelnar till och spänner sig.

Johan har hjälpt mig bli starkare i ryggen och med övningar så har min rörlighet blivit så mycket bättre! Likaså är mina muskler så mycket mjukare och har inte ont eller problem med min rygg längre!Som idrottsmassör går Johan mer in på djupet än andra, och hans övriga kompetens inom kiropraktik, idrottsmedicin och funktionell träning för idrott är unmbärlig för att få en mer långsiktig lösning. Hans ödmjuka personlighet gör att man känner sig alltid välkommen och proffsigt bemött!

Jag rekommenderar Johan till alla som vill jobba med sin egen utveckling och fysik. Jag rekommenderar honom till vänner och familj och alla som tränar. Varför? Innan Johan har jag sökt hjälp av flera kiropraktorer, sjukgymnaster och massörer, men ingen har hjälpt mig så mycket på djupet.

Jag har allt att tacka Johan för att slippa vakna varje morgon med smärta i ländryggen. Jag tycker du ska boka en tid direkt och prova. Du blir inte besviken!

/Andreas Svanholm

Höftproblem med kompensationer

Jag är 30 år, och var mycket fysikt aktiv tills för 4 år sedan då jag fick problem med smärta från höger sida av höften, troligen pga överträning. Lång tid utan rätt behandling ledde till att jag började halta och sedan har kompensationsproblem från övrig muskulatur lett till utökade besvär från höft och rygg.

Johan har hjälpt mig att screena kroppen efter felställningar och hämningar i muskulatur och hållning. Jag har länge haft en känsla av att kroppen är sned och Johan har hjälpt mig att identifiera problemen och åtgärder för att få kroppen i balans igen. Under screeningen genomgick jag ett stort antal tester under 2 timmar för att dokumentera hur min kropp fungerar i rörelse och under belastning i syfte att identifiera avvikelser i mitt rörelsemönster

Jag upplever att Johan verkligen går till botten med problemet och noggrant följer upp mig allteftersom rehab- träningen fortskrider. Resultatet är att jag upplever förbättringar hela tiden även om det är en process som tar lång tid att återställa kroppens normala funktion efter att hjärnan har programmerats om pga skada.

Johan är mån om att jag själv ska förstå problematiken med min felställning i kroppen, hur den uppkommit och hur den bäst behandlas. Dessutom har jag fått ett specialkomponerat rehab-program som jag känner är direkt anpassat till mina problem ihop med en 12 månadersplan. Johans engagemang och lyhördhet är oslagbart jämfört med vad jag upplevt tidigare. Ett mycket professionellt bemötande och kunnig inom sitt område. 

Jag har ända sedan problemen uppkom försökt få tag på en terapeut som förstår mina problem och lyckas behandla dem och framförallt kan förklara vad som är galet, så att jag själv vet hur jag ska jobba med rehab-träningen. Varma rekommendationer.

/Kim Bringsén, brandman

Individuellt bemötande och upplägg

Jag sökte till Johan på grund av en medfödd ryggproblematik för cirka 7 år sedan. Min rygg är stel och svag, vilket gör att jag har en dålig hållning. Efter en noggrann undersökning hos Johan märkte jag direkt hur kunnig och engagerad han är. Jag fick ett träningsprogram för min rygg som var individuellt anpassat. Sedan dess har jag gått regelbundet hos honom både för att träna och få massage. Genom träningsprogrammet och massagen har jag märkt en stor förbättring av min smärta och stelhet i ryggen. Allting är extremt anpassat efter individen. Exempelvis så anpassade han mitt träningsprogram så att det fungerade under min graviditet. Han är väldigt noggrann och uppdaterad på de senaste tränings och behandlingsmetoderna.

Jag rekommenderar Johan till alla med skador och besvär, jag har redan skickat dit min man! Hos Johan får man ett varmt bemötande, bra träning och oftast nån spännande tanke som utmanar en mentalt. Han älskar att nörda ner sig i ens problem och hitta sätt att hjälpa en. Johan är alltid noga med att kunden själv förstår grunden och lösningen på problemet.

/Maria Jerntorp

Supertrevlig och kunnig

Johan har hjälpt mig med idrottsmassage och kostrådgivning för min IBS. Genom att analysera mina matvanor noggrant har han kommit fram till en kosthållning som för mig gör stor skillnad. Gluten- och mjölkfri kost har gett mig en lugnare mage, och mer energi att lägga på annat.

Till skillnad från den traditionella sjukvården så har Johan tagit sig tid att verkligen lyssna på vad som är fel och därmed hittat grundproblemen till mina besvär. Jag rekommenderar varmt Johan då han kan ge dig ett helt paket av kostrådgivning, personlig träning och behandling. Dessutom är han lugn, trevlig och en bra lyssnare!

/Åsa Kaldenstam

Stressad 3-barnsmamma

Jag kom till Johan med värk i axlar och nacke och med svårigheter att kunna slappna av.  Efter några massagebehandlingar och stretching så förbättrades nacke och axlar dramatiskt. 

Att komma till Johan ger inte bara en stunds skön och effektiv massage utan mycket mer. Hans kunnande om kropp och själ får man verkligen nytta av när kroppen är trött och spänd. Har även fått tips om avslappningsövningar (mindfulness). Johan löste upp stressen i kroppen.

Behandlingarna har hjälpt mig jättemycket!! Har gjort min vardag så mycket bättre.

Av tidigare massörer har jag inte fått det personliga engagemanget och den professionella behandlingen. Är väldigt nöjd, framför allt med bemötandet och helhetsintrycket. Johan som massör är otroligt kunnig och jag fick direkt förtroende för honom. Han tar sig även tid att svara på alla hälsofrågor jag har. Jag ger mina bästa rekommendationer till Johan som massör. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att få bort både huvudvärk och spänningar med en timmes massage. 

Till alla som har liknande besvär kan jag bara säga – våga prova Johans massagebehandlingar!

/Lotta Johansson

Fleråriga ryggproblem borta

Jag har länge haft problem med ländryggen och annat som hänger samman med detta. Problemen har kommit från och till utan att jag blivit av med det tidigare. Johan har först tagit reda på min livsstil, testat och analyserat min kropp avseende smärta och rörlighet,. Därefter har han byggt ett träningsprogram från grunden som sakta byggs på. Han har även tydligt påpekat viktiga saker att tänka på, så att man har det med sig både till träningen och i vardagen.

Johan har fått mig att börja tänka på och korrigera mina felaktiga rörelsemönster som hållning och lyft. Mina akuta problem inför en skidresa löstes med de rätta övningarna varje morgon innan pisten. Det långsiktiga träningsprogrammet som ändras steg för steg har verkligen hjälpt: mina akuta smärtor försvann. Idag har jag inga problem i vardagen, och det känns otroligt. Nu kan jag börja med övningar med mer belastning så jag kan få tillbaka min styrka igen.  

Det som skiljer Johan från andra är att han aldrig kommer med något standardupplägg. Han undersöker noggrannt och skapar ett program som passar just dina behov, utifrån resultatet i sin analys. Man kan själv bestämma på vilken nivå och kostnad man vill ha på upplägget, därefter anpassar han sig efter det. Jag har tidigare gått till en hel del sjukgymnaster för att få ordning på mina diffusa ryggproblem. Där har jag fått standardövningar som man ska prova och sen ska man dit igen och igen. Visst, det blir billigt eftersom det finns högkostnadsskydd, men mig har det inte hjälp. Jag betalar hellre för snabb och professionell hjälp.

När jag upptäckte Johans kunskapsnivå på allt ifrån kost till träning gjorde det att jag gav mina besvär en extra chans. Han har ett enkelt sätt och lyssnar, men framför allt inspirerar han till att fortsätta att bli ännu bättre, och förstå sina problem.

Jag kan verkligen rekommendera Johan. Han har en otrolig kunskap i hur kroppen fungerar på många nivåer. Dessutom har han den viktiga egenskapen att kunna förmedla detta på ett praktiskt genomförbart sätt.

/Björn Lundberg

Uppbyggnad på flera plan

Johan har hjälpt mig att träna upp min kropp efter sjukskrivning med yrsel, värk och behandling med sjukgymnastik. Genom att gå på djupet och göra en ”screening” av just mig, kunde han hjälpa mig att hitta de övningar som min kropp behövde för att successivt byggas upp och bli starkare och friskare.

Resultatet är fortgående, vi gör uppföljningar efter hand, men det jag märker är att jag håller längre, och mer för tyngre kroppsligt arbete nu än för ett år sedan. Jag skulle förut inte kunna tillbringa en hel dag med att röja och rensa ogräs i trädgården, men det kan jag nu även om det känns efteråt och gör ont, så går det över fortare.

Det som skiljer Johans sätt att arbeta från andra som jag tagit råd av är bl.a. synen på varje människa som unik, en individ, med sina egna förutsättningar och egna hinder och att han har en holistisk syn på människan. Att det handlar inte bara om att träna upp muskler utan att flera olika aspekter spelar in på om resultaten ska bli de som eftersträvas. 

Det var Johan som introducerade mig på ett logiskt och vetenskapligt sätt till naturlig kost, LCHF-inriktning och metabolic typing, vilket gjorde att jag själv gick en utbildning till Lic. Kostrådgivare LCHF. Och jag känner att kroppen verkligen får den näring den behöver och vill ha. 

Att Johan dessutom är en mycket duktig massör gör ju bara helheten ännu bättre. Förutom ovanstående egenskaper så är Johan en mycket positiv människa, trevlig och tillmötesgående, hjälpsam och villig att hjälpa på bästa möjliga sätt. Självklart rekommenderar jag Johan till andra vid varje givet tillfälle och ovanstående förklarar väl varför :-)

/Monica Alhbin, halsopastorn.blogg.se

Engagemang och professionalism

Jag kom till Johan med en envis tennisarmbåge och axel som inte ville ge med sig. Johan undersökte och ställde diagnos, och påbörjade behandling, dels med massage, töjningar och andra tekniker på behandlingsbänken. Han tejpade mig med en färgglad japansk tejp, och jag fick i senare skede även hemövningar och ett personlig träningsprogram.

Helhetstänket och bredden som genomsyrar Johans behandlingsfilosofi är det som jag värdesätter högst. Jag har fått så mycket mer än behandling. Johan har lärt mig att förstå mina besvär och att ta en aktiv roll själv i min rehabilitering.

Idag känner jag ingenting av min tennisarmbåge, och jag har fått en ökad kroppsmedvetenhet på köpet. Johan är alltid glad, positiv, hjälpsam, väldigt kunnig och engagerad. Även ”lilla jag” är viktig!

Jag kan varmt rekommendera Johans tjänster. Vare sig det gäller behandling, kost eller personlig träning så får du professionell hjälp och engagemang!

/Therese Carlsson

Lösning från grunden

Jag har fått hjälp av Johan av och till i flera år både med kost och träning, men framförallt ortopedisk behandling och massage av min dåliga rygg.

Jag har en mage som ställt till med besvär i 10 års tid, och räddningen har varit det kostprogram som vi har jobbat fram med Johans hjälp. Den traditionella vården har inte varit till mycket nytta tyvärr. Magen är nu mycket bättre. De lite annorlunda kostråden som Johan ger bekräftas av specialistläkaren på Gastro-avdelningen på sjukhuset som tror att jag kan bli helt frisk.

Johan är otroligt duktig på manuell behandling, ortopedisk medicin och massage. Jag har fått hjälp otaliga gånger när jag fått akuta ”ryggskott”. Det är fantastiskt vad fort vissa besvär går över när man får rätt behandling på en gång. Johan undersöker alltid noggrannt oavsett besvär. Och förutom ren behandling har jag fått speciella övningar att göra hemma för att snabba på läkeförloppet. På grund av min känsliga mage kan jag inte använda starka värktabletter. Johans övningar har hjälp mycket mer än någon medicin i världen.

Vad som gör Johan unik är att han ser till helheten och inte bara på det problem du har när du kommer. Jag fick problem med en inflammation i en led i ryggen i fjor och var sjukskriven i 2 1/2 månad. I år hände samma sak men denna gången gick jag direkt till Johan, fick behandling, tejpning och övningar för att avlasta leden, som gjorde mig besvärsfri efter 1 vecka.

Johan har många positiva egenskaper. Han ser ofta när man kommer in genom dörren om man har problem. Alltid positiv, "det här löser vi". Man får också en noggrannare uppföljning än hos den traditionella vården. Men framförallt så upplever jag att mina sjukskrivningar har kortats väsentligt. Jag har aldrig varit med om att Johan inte kunnat förklara eller inte haft någon lösning på mina problem. Jag kan varmt rekommendera Johans tjänster, vare sig det är behandling, träning eller kostrådgivning. Johan har löst flera besvär som jag inte blivit hjälpt med någon annanstans.

/Carina Ljungberg

Copyright © 2019 i.m.c - Johan Klingstam