Johan Klingstam

Manuell terapeut - Idrottsmassör - Corrective Exercise Specialist

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Referenser:

Här visas några referenser direkt från mina kunder. Om du har en rerferens som du vill ha med här på sidan är det bara att kontakta mig via kontaktformuläret.

/mvh Johan

En krånglande hälsena

Jag kom från början till Johan för att få massage av vaderna då jag hade problem med en hälsena sedan ett tag tillbaka. Han har hjälpt mig med övningar för min hälsena och tejpning med kinesiotejp. Senare har han även gjort en screening över mina styrkor och svagheter och jag har fått program för att träna upp rörlighet och styrka där detta var bristande. 

Jag har fått svart på vitt vad som är mina svagheter och hur jag ska kunna förbättre dessa. Han har även provat Kinesiotejp på min hälsena, något som verkar lite som hokuspokus men som faktiskt fungerat för mig. Tejpen gjorde att rörelser som gjort ont i min vardag, plötsligt inte kändes alls. Med tejpen på kunde jag röra mig helt normalt utan att felbelasta andra kroppsdelar för att jag hade ont. Även i träningen kunde jag göra övningar som tidigare gjort ont. Tejpen hjälper mig att kunna träna på ett bra sätt utan att jag felbelastar pga smärta. Först trodde jag att det kanske skulle vara lätt att köra på för hårt för att jag inte kände något, men tejpen har bara tagit bort den smärta som stör utan att vara farlig. Dessutom sitter tejpen kvar i flera dagar utan att man behöver tejpa om, det gör att den ger effekt även i vardagen och inte bara på träning.

Det som skiljer Johans sätt att jobba från andra är helhetstänket. Ibland har jag upplevt att man inom vården och i idrotten inte tar hänsyn till att olika delar av kroppen påverkar varandra och att problemet inte behöver sitta just där man har ont. Här känns det som om ingenting lämnats åt slumpen. Jag upplever att Johan är väldigt engagerad och intresserad av det han gör. Han har engagerat sig i att hjälpa mig att bli hel och skadefri, men också att utveckla mina styrkor för att bli en bättre höjdhoppare. Han ser till helheten och jag upplever att han lägger stor vikt vid att hitta samband och lösningar istället för att dra förhastade slutsatser.

Absolut, rekommenderar jag Johan! Jag uppskattar verkligen när det är någon som brinner för det han gör och visar ett engagemang för att jag inte bara ska bli hel utan att jag ska bli bättre än jag var tidigare.

/Ellen Björklund, höjdhoppare

Höftproblem med kompensationer

Jag är 30 år, och var mycket fysikt aktiv tills för 4 år sedan då jag fick problem med smärta från höger sida av höften, troligen pga överträning. Lång tid utan rätt behandling ledde till att jag började halta och sedan har kompensationsproblem från övrig muskulatur lett till utökade besvär från höft och rygg.

Johan har hjälpt mig att screena kroppen efter felställningar och hämningar i muskulatur och hållning. Jag har länge haft en känsla av att kroppen är sned och Johan har hjälpt mig att identifiera problemen och åtgärder för att få kroppen i balans igen. Under screeningen genomgick jag ett stort antal tester under 2 timmar för att dokumentera hur min kropp fungerar i rörelse och under belastning i syfte att identifiera avvikelser i mitt rörelsemönster

Jag upplever att Johan verkligen går till botten med problemet och noggrant följer upp mig allteftersom rehab- träningen fortskrider. Resultatet är att jag upplever förbättringar hela tiden även om det är en process som tar lång tid att återställa kroppens normala funktion efter att hjärnan har programmerats om pga skada.

Johan är mån om att jag själv ska förstå problematiken med min felställning i kroppen, hur den uppkommit och hur den bäst behandlas. Dessutom har jag fått ett specialkomponerat rehab-program som jag känner är direkt anpassat till mina problem ihop med en 12 månadersplan. Johans engagemang och lyhördhet är oslagbart jämfört med vad jag upplevt tidigare. Ett mycket professionellt bemötande och kunnig inom sitt område. 

Jag har ända sedan problemen uppkom försökt få tag på en terapeut som förstår mina problem och lyckas behandla dem och framförallt kan förklara vad som är galet, så att jag själv vet hur jag ska jobba med rehab-träningen. Varma rekommendationer.

/Kim Bringsén, brandman

Supertrevlig och kunnig

Johan har hjälpt mig med idrottsmassage och kostrådgivning för min IBS. Genom att analysera mina matvanor noggrant har han kommit fram till en kosthållning som för mig gör stor skillnad. Gluten- och mjölkfri kost har gett mig en lugnare mage, och mer energi att lägga på annat.

Till skillnad från den traditionella sjukvården så har Johan tagit sig tid att verkligen lyssna på vad som är fel och därmed hittat grundproblemen till mina besvär. Jag rekommenderar varmt Johan då han kan ge dig ett helt paket av kostrådgivning, personlig träning och behandling. Dessutom är han lugn, trevlig och en bra lyssnare!

/Åsa Kaldenstam

Stressad 3-barnsmamma

Jag kom till Johan med värk i axlar och nacke och med svårigheter att kunna slappna av.  Efter några massagebehandlingar och stretching så förbättrades nacke och axlar dramatiskt. 

Att komma till Johan ger inte bara en stunds skön och effektiv massage utan mycket mer. Hans kunnande om kropp och själ får man verkligen nytta av när kroppen är trött och spänd. Har även fått tips om avslappningsövningar (mindfulness). Johan löste upp stressen i kroppen.

Behandlingarna har hjälpt mig jättemycket!! Har gjort min vardag så mycket bättre.

Av tidigare massörer har jag inte fått det personliga engagemanget och den professionella behandlingen. Är väldigt nöjd, framför allt med bemötandet och helhetsintrycket. Johan som massör är otroligt kunnig och jag fick direkt förtroende för honom. Han tar sig även tid att svara på alla hälsofrågor jag har. Jag ger mina bästa rekommendationer till Johan som massör. Jag kan inte tänka mig ett bättre sätt att få bort både huvudvärk och spänningar med en timmes massage. 

Till alla som har liknande besvär kan jag bara säga – våga prova Johans massagebehandlingar!

/Lotta Johansson

Fleråriga ryggproblem borta

Jag har länge haft problem med ländryggen och annat som hänger samman med detta. Problemen har kommit från och till utan att jag blivit av med det tidigare. Johan har först tagit reda på min livsstil, testat och analyserat min kropp avseende smärta och rörlighet,. Därefter har han byggt ett träningsprogram från grunden som sakta byggs på. Han har även tydligt påpekat viktiga saker att tänka på, så att man har det med sig både till träningen och i vardagen.

Johan har fått mig att börja tänka på och korrigera mina felaktiga rörelsemönster som hållning och lyft. Mina akuta problem inför en skidresa löstes med de rätta övningarna varje morgon innan pisten. Det långsiktiga träningsprogrammet som ändras steg för steg har verkligen hjälpt: mina akuta smärtor försvann. Idag har jag inga problem i vardagen, och det känns otroligt. Nu kan jag börja med övningar med mer belastning så jag kan få tillbaka min styrka igen.  

Det som skiljer Johan från andra är att han aldrig kommer med något standardupplägg. Han undersöker noggrannt och skapar ett program som passar just dina behov, utifrån resultatet i sin analys. Man kan själv bestämma på vilken nivå och kostnad man vill ha på upplägget, därefter anpassar han sig efter det. Jag har tidigare gått till en hel del sjukgymnaster för att få ordning på mina diffusa ryggproblem. Där har jag fått standardövningar som man ska prova och sen ska man dit igen och igen. Visst, det blir billigt eftersom det finns högkostnadsskydd, men mig har det inte hjälp. Jag betalar hellre för snabb och professionell hjälp.

När jag upptäckte Johans kunskapsnivå på allt ifrån kost till träning gjorde det att jag gav mina besvär en extra chans. Han har ett enkelt sätt och lyssnar, men framför allt inspirerar han till att fortsätta att bli ännu bättre, och förstå sina problem.

Jag kan verkligen rekommendera Johan. Han har en otrolig kunskap i hur kroppen fungerar på många nivåer. Dessutom har han den viktiga egenskapen att kunna förmedla detta på ett praktiskt genomförbart sätt.

/Björn Lundberg

Uppbyggnad på flera plan

Johan har hjälpt mig att träna upp min kropp efter sjukskrivning med yrsel, värk och behandling med sjukgymnastik. Genom att gå på djupet och göra en ”screening” av just mig, kunde han hjälpa mig att hitta de övningar som min kropp behövde för att successivt byggas upp och bli starkare och friskare.

Resultatet är fortgående, vi gör uppföljningar efter hand, men det jag märker är att jag håller längre, och mer för tyngre kroppsligt arbete nu än för ett år sedan. Jag skulle förut inte kunna tillbringa en hel dag med att röja och rensa ogräs i trädgården, men det kan jag nu även om det känns efteråt och gör ont, så går det över fortare.

Det som skiljer Johans sätt att arbeta från andra som jag tagit råd av är bl.a. synen på varje människa som unik, en individ, med sina egna förutsättningar och egna hinder och att han har en holistisk syn på människan. Att det handlar inte bara om att träna upp muskler utan att flera olika aspekter spelar in på om resultaten ska bli de som eftersträvas. 

Det var Johan som introducerade mig på ett logiskt och vetenskapligt sätt till naturlig kost, LCHF-inriktning och metabolic typing, vilket gjorde att jag själv gick en utbildning till Lic. Kostrådgivare LCHF. Och jag känner att kroppen verkligen får den näring den behöver och vill ha. 

Att Johan dessutom är en mycket duktig massör gör ju bara helheten ännu bättre. Förutom ovanstående egenskaper så är Johan en mycket positiv människa, trevlig och tillmötesgående, hjälpsam och villig att hjälpa på bästa möjliga sätt. Självklart rekommenderar jag Johan till andra vid varje givet tillfälle och ovanstående förklarar väl varför :-)

/Monica Alhbin, halsopastorn.blogg.se

Engagemang och professionalism

Jag kom till Johan med en envis tennisarmbåge och axel som inte ville ge med sig. Johan undersökte och ställde diagnos, och påbörjade behandling, dels med massage, töjningar och andra tekniker på behandlingsbänken. Han tejpade mig med en färgglad japansk tejp, och jag fick i senare skede även hemövningar och ett personlig träningsprogram.

Helhetstänket och bredden som genomsyrar Johans behandlingsfilosofi är det som jag värdesätter högst. Jag har fått så mycket mer än behandling. Johan har lärt mig att förstå mina besvär och att ta en aktiv roll själv i min rehabilitering.

Idag känner jag ingenting av min tennisarmbåge, och jag har fått en ökad kroppsmedvetenhet på köpet. Johan är alltid glad, positiv, hjälpsam, väldigt kunnig och engagerad. Även ”lilla jag” är viktig!

Jag kan varmt rekommendera Johans tjänster. Vare sig det gäller behandling, kost eller personlig träning så får du professionell hjälp och engagemang!

/Therese Carlsson

Lösning från grunden

Jag har fått hjälp av Johan av och till i flera år både med kost och träning, men framförallt ortopedisk behandling och massage av min dåliga rygg.

Jag har en mage som ställt till med besvär i 10 års tid, och räddningen har varit det kostprogram som vi har jobbat fram med Johans hjälp. Den traditionella vården har inte varit till mycket nytta tyvärr. Magen är nu mycket bättre. De lite annorlunda kostråden som Johan ger bekräftas av specialistläkaren på Gastro-avdelningen på sjukhuset som tror att jag kan bli helt frisk.

Johan är otroligt duktig på manuell behandling, ortopedisk medicin och massage. Jag har fått hjälp otaliga gånger när jag fått akuta ”ryggskott”. Det är fantastiskt vad fort vissa besvär går över när man får rätt behandling på en gång. Johan undersöker alltid noggrannt oavsett besvär. Och förutom ren behandling har jag fått speciella övningar att göra hemma för att snabba på läkeförloppet. På grund av min känsliga mage kan jag inte använda starka värktabletter. Johans övningar har hjälp mycket mer än någon medicin i världen.

Vad som gör Johan unik är att han ser till helheten och inte bara på det problem du har när du kommer. Jag fick problem med en inflammation i en led i ryggen i fjor och var sjukskriven i 2 1/2 månad. I år hände samma sak men denna gången gick jag direkt till Johan, fick behandling, tejpning och övningar för att avlasta leden, som gjorde mig besvärsfri efter 1 vecka.

Johan har många positiva egenskaper. Han ser ofta när man kommer in genom dörren om man har problem. Alltid positiv, "det här löser vi". Man får också en noggrannare uppföljning än hos den traditionella vården. Men framförallt så upplever jag att mina sjukskrivningar har kortats väsentligt. Jag har aldrig varit med om att Johan inte kunnat förklara eller inte haft någon lösning på mina problem. Jag kan varmt rekommendera Johans tjänster, vare sig det är behandling, träning eller kostrådgivning. Johan har löst flera besvär som jag inte blivit hjälpt med någon annanstans.

/Carina Ljungberg