Johan Klingstam

Corrective Holistic Exercise Kinesiology

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Kiropraktik i Malmö

Inom min utbildning i ortopedisk medicin ingår mobiliserings- och manipulationstekniker för att behandla leder och ryggrad. Under åren har jag märkt att dessa inte alltid räcker till för att lösa vissa problem med rörelseinskränkningar (låsningar).

Därför vidareutbildade jag och de andra fysioterapeuterna på kliniken i en mjuk variant av kiropraktik från Ackermann College i Stockholm. Ackermann-kiropraktiken bygger på en helhetsprincip där bäckenet står i centrum, men där hela ryggraden behandlas som en helhet. Ackermann-metoden leds av docent, och leg. ortoped Paul Ackermann i Stockholm.

Utbildningen är privat och ska inte blandas ihop med utbildning till leg. kiropraktor. Den kiropraktiska metod som jag använder är en komprimerad vidareutbildning i kiropraktisk teori och praktik för personer inom vården som har en god anatomisk och medicinsk grund. T.ex. läkare, sjukgymnaster, naprapater och fysioterapeuter.

Ryggradens fundament är korsben och bäcken

En snedställning av ryggradens bas medför förskjutningar i hela ryggen ända upp till huvudet. Terapidelen omfattar olika manuella tekniker för behandling av bäckenets balans och av ryggradens och extremiteternas ledförbindelser. Härvid bör även triggerpunkter inaktiveras.

Jag anser inte att man kan lösa alla problem i kroppen med manipulation. Kiropraktiken är bara ytterligare verktyg för att hjälpa patienten på bästa sätt. I många fall är det helt kontraindicerat som behandling, därför undersöker vi noggrant innan behandling. I vissa fall är manipulation av rygg och nacke nödvändigt för att återställa funktionen, så att personen kan träna utan smärta. Helt enkelt för att det ska gå att träna effektivt.

Givetvis har jag patient- och ansvarsförsäkring som gäller för manipulations-behandling, likväl som mina andra behandlingsmetoder.

Bokning: När du bokar på nätet använder du "Smärt- och skadebehandling" så att jag hinner göra en ordentlig undersökning första besöket. /Mvh Johan

Boka dygnet runt från dator eller mobil

Boka dygnet runt från dator eller mobil

kiro.jpg
Graduated at Ackermann College of Chiropractic, Stockholm, Sweden

Graduated at Ackermann College of Chiropractic, Stockholm, Sweden

Copyright © 2019 i.m.c - Johan Klingstam