Johan Klingstam

Corrective Holistic Exercise Kinesiology

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Idrottsmassage i Malmö

Idrottsmassage är egentligen en form av djupmassage baserad på den svenska massagen, men innehåller en mängd andra tekniker från skilda områden. Det är framförallt syftet med idrottsmassagen som skiljer sig från den klassiska svenska massagen.

idrottsmassage.jpg

För en idrottare är oftast syftet med idrottsmassage att ge möjlighet till en snabbare återhämtning, förebygga och behandla skador, att mjuka upp och förlänga vävnad, eller att förhindra ärrvävnad och sammanväxningar i muskulatur och bindväv. Det primära är alltså inte bara avslappning som ofta är syftet i klassisk massage. Idrottsmassage brukar därför upplevas lite tuffare och djupare än klassisk massage.

Den stora skillnaden gentemot en klassisk massör/massageterapeut ligger den bredare kunskapen som en idrottsmassör besitter. En välutbildad och professionell idrottsmassör har en djupare utbildning där kunskap hämtats från sjukgymnastik, massage, idrottsmedicin, ortopedisk medicin, osteopati och kiropraktik, idrotts- och fysträning, rehabilitering, ledmobilisering, och tejpning med mera.

massage1.jpg

Behandlingen innehåller som sagt inte bara en mer nogrann undersökning och diagnos. Jag använder mig av djupare massagegrepp, töjningar, ledmobilisering, myofasciell release, och tejpning om det är nödvändigt för snabbare resultat.

Givetvis kan man behandla alla typer av besvär med idrottsmassage, så det rör inte bara idrottare.

Copyright © 2019 i.m.c - Johan Klingstam