Johan Klingstam

Corrective Holistic Exercise Kinesiology

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Metabolisk typning - mat efter individ

Metabolisk typning är ett samlingsbegrepp för den dynamiska process i dina celler, organsystem och din kropp som styr vilken mat du behöver för att prestera på topp och må bra. Alla vet att en hare inte har samma metaboliska typ som en räv - och det är samma sak med oss människor. 

Vilken metabolisk typ du är och vad just du bör äta styrs till stor del av dina förfäders anpassning till klimat, växt- och djurliv. Precis som för alla andra djurarter är det egentligen ganska självklart vad man ska äta. Vi måste bara lära oss lyssna på vår egen kropp och förstå vad våra celler behöver. Vi har alla olika energi- och näringskrav från våra celler, dvs. olika text på insidan av våra cellers tanklock.

Frukt.jpg

Se på bilderna ovan och under. Så här ser naturliga råvaror såsom det var meningen att vi skulle äta dem ut. Alla med sin unika mix av energi och näringsämnen (vitaminer, mineraler, enzymer, spårämnen, färgpigment m.m.), ofta signalerat via sin unika färg, doft , konsistens och smak.      

Fisk.jpg

Jag designar inte bara de bästa träningsprogrammen och den bästa träningsperiodiseringen för din fysiska kropp och din unika idrott eller yrke. Jag screenar även din metaboliska typ och ger dig möjligheten att anpassa din kost därefter. Om våra idrottare inte äter enligt sin metaboliska typ, kvittar det hur bra träningsupplägget är, effekten blir klart sämre. Det har visat sig gång på gång för både elitidrottare och motionärer. Kost och hälsa går alltid hand i hand, i båda riktningar.

Copyright © 2019 i.m.c - Johan Klingstam