Johan Klingstam

Corrective Holistic Exercise Kinesiology

Kiropraktik, idrottsmassage, ortopedisk medicin, stötvågsbehandling och funktionell träning i Malmö.

Idrottsanpassad fysträning

På I.M.C är vi naturligt experter på att träna idrottare och motionärer för undvika skador, och för att prestera bättre. 

Att träna idrottare ställer oftast helt andra krav på rörelseanalys och kunskap om biomekanik än vad klassisk styrketräning kräver. Varje idrott har sin specifika kravprofil vad gäller biomotoriska variabler som balans, flexibilitet, styrka, stabilitet, uthållighet, snabbhet, explosivitet, timing och koordination.

Det gör att träningen ser rejält annorlunda ut för låt säga en hockeyspelare, och en roddare. Komplexiteten i sporten kräver framförallt olika grad av stabilitet, och det viktiga: man måste träna de rörelsemönster som används i idrotten.

När jag tar mig an en ny kund börjar vi alltid med en timmes utfrågning, undersökning och testning. Där undersöker och testar jag på ovan nämnda variabler, och försöker hitta luckorna i idrottarens fysik. Framförallt luckorna vad gäller stabilitet och rörelsemönster. Många lägger enormt med tid att öka sin max i bänkpress, men mindre tid på att kunna kontrollera fot, knä, höft och bål när man rör sig. Kroppen kommer alltid gå mot sina styrkor, vilket gör att invanda rörelsemönster, oblanser och svagheter blir extra tydliga i de svaga vinklarna.

Utifrån screeningen sätter jag sedan ihop ett kombinerat stretch- och mobiliseringsprogram, tillsammans med ett styrke- och fysprogram, för att steg för steg bygga de svaga länkarna. Alla mina program är helt anpassade efter individen. Jag gör aldrig program utan att först ha undersökt och testat din funktion. Vill du ha ett enkelt program utan närmare tanke och röd tråd, rekommenderar jag dig att söka annan hjälp.

Marklyft, klassisk idrottsövning för styrka och explosivitet.

Marklyft, klassisk idrottsövning för styrka och explosivitet.

Min kollega Dan testar bålstyrka på undertecknad.

Min kollega Dan testar bålstyrka på undertecknad.

Copyright © 2019 i.m.c - Johan Klingstam